Kavrulmuş Kabak Çekirdeği 500 Gr.

175,00

Bu ürünü satın aldığınızda 1750 Çerez Puanları kazanacaksınız.

Stokta

Kavrulmuş Kabak Çekirdeği 1 Kg

 

Günde bir avuç kabak çekirdeği size yeter

 

Kabak meyvesinin içerisinden elde edilen çekirdeği kuruyemişlerin en popülerinden birisidir. Ay çekirdeğinin aksine yağ oranı az olan kabak çekirdeği, çiğ hali özellikle kanser hastalıklarını önlediği tespit edilmiştir. Ayrıca sinir sistemine de fayda sağlayan kabak, uyku problemlerine iyi gelir.

Kabak çekirdeği, kabak sebzesinin içindeki çekirdekler kurutularak elde edilmektedir. Eski zamanlarda ilaç olarak kullanılan kabak çekirdeğinin sağlığa birçok faydası vardır. Almayan’da yapılan bir araştırmada kabak çekirdeği kavrulmadan çiğ tüketildiğinde içeriğindeki güçlü anti kanserojen maddelerin vücuttaki hücrelerin mutasyona uğramasını engellediği tespit edilmiştir. Sarı kabaklardan elde edilen çekirdeklerin kabukları beyaz olsa da içeriğindeki et yeşil renktedir. Meyvesi yüksek lifli olan kabak çekirdeği sindirim sisteminin işlevselliğini artırmada oldukça etkilidir. İçeriğinde fosfor, çinko, demir, kalsiyum, magnezyum ve sodyum gibi minerallerin yanı sıra yüzde 90 E vitamini içerir. Gece yatmadan tüketildiğinde, dinlenmeye geçen ve yenilenen hücrelerin fonksiyonlarını artırır. Cilt sağlığına da fayda sağlayan kabak çekirdeği dermis tabakasının kendini yenilemesini sağlar.

beyaz kabak çekirdeği
beyaz kabak çekirdeği

BEYAZ KABAK ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI

 

Halsizlik, dikkatsizlik, deride solgunluk, çabuk yorulma, baş dönmesi, iştahsızlık, soğuğa hassasiyet gibi belirtilerle ortaya çıkan demir eksikliğini, besinlerle gidermek mümkün. Bu besinlerin başında kabak çekirdeği geliyor,

Demir eksikliği ülkemizde özellikle de kadınlar ve çocuklarda çok yaygın görülen önemli bir sorun. Zira vücudumuz için temel bir mineral olan demir, kan yapımının yanı sıra, fiziksel büyüme, nörolojik gelişim, hücresel fonksiyonlar, bazı hormonların sentezi ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için olmazsa olmaz öneme sahip. Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayşe Sena Binöz “Vücudun demir depoları düştüğünde oksijeni taşımak için yeterli normal kırmızı kan hücreleri yapılamıyor ve demir eksikliği anemisi gelişebiliyor. Demir içeriği yüksek besinler kan yapımına destek olarak kansızlığı gidermeye fayda sağlıyor” diyor. İşte zengin demir içeren 10 besin…

Kabak Çekirdeğinin Faydaları

  • Kabak Çekirdeği Kalp Sağlığını Koruyor: Yukarıda da bahsettiğimiz gibi 1 avuç kabak çekirdeği tüketildiğinde fizyolojik fonksiyonlar için gerekli olan magnezyum sağlanıyor. Magnezyum içeren besinler kalp sağlığını koruyarak kan damarlarının rahatlamasını sağlıyor. Ayrıca magnezyum kemik sağlığı içinde önem taşıdığından iskelet ve diş yapısını koruyor.
  • Kabak Çekirdeği Yorgunluğu Alır: Akşam yatmadan tüketilen 1 avuç kabak çekirdeği triptofani, serotonin ve melatonin salgıladığından rahat uyku uyumanızı sağlayarak vücudun dinlenmesini sağlar. Özellikle stresli bir gün geçirdiyseniz rahat uyumak için yatmadan 1 avuç  kabak çekirdeği tüketerek daha sakin bir gece geçirebilirsiniz.
  • Kabak Çekirdeği Karaciğere Faydalı: Antioksidan, sağlıklı lifler ve yağlar içeren kabak çekirdeği karaciğeri koruyarak güçlenmesini sağlıyor.
  • Kabak Çekirdeğinin Prostata Faydası: Erkek hastalığı olan prostat son yıllarda daha da arttı. Çinko açısından zengin olan kabak çekirdeği prostat hastalığına yakalanma riskini oldukça düşürüyor. Yapılan araştırmalar sonucunda da ortaya çıkan bu durum düzenli kabak çekirdeği tüketenlerin daha sağlıklı olduğunu gösteriyor.
  • Diyabet Sonrası Rahatsızlıkları Tedavi Ediyor: Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar sonucunda olumlu sonuçlar veren kabak çekirdeği insülin direncini dengeliyor. Diyabet sonrası oluşan rahatsızlıkların giderilmesinde oldukça etkili bir besin.
  • Menopoz Döneminde Görülen Sorunlara Faydalı: Kabak çekirdeğinin kendisi de yağı da menopoz döneminde yaşanan terleme, sıcak basması ve eklem ağrıları gibi sorunları önlüyor. Bu konuda yapılan araştırmalar kısıtlı kaldığı için hangi problemi ne ölçüde tedavi ediyor tam olarak bilemiyoruz.
  • Kabak Çekirdeği Omega-3 Zengini: Kabak çekirdeği de diğer kuruyemişler gibi omega – 3 yağ asitleri açısından zengin bir besindir. Vücut omega – 3 asidini üretmediği için omega – 3 içeren besinler tüketmemiz gerekir. Omega – 3 vücutta kanın düzenli akmasını sağlar, kötü kolesterolü düzenler ve kalp hastalıklarına karşı vücudu korur. Omega – 3 kanserle mücadelede başarılıdır ve yaşlanmanın yavaşlamasını yardımcı olur. Düzenli olarak kabak çekirdeği tüketerek daha sağlıklı bir yaşam geçirebilirsiniz.
  • Çinko Bakımından Zengindir: Kabak çekirdeğinde zengin oranda çinko bulunur. Çinko hem bağışıklık sistemini güçlendirir hem de hücrelerin üremesinde etkili olarak cilt ve göz sağlığı için önemlidir. Erkeklerde cinsel fonksiyonların artmasını sağlayan kabak çekirdeği çinko sayesinde kış hastalıklarından bünyeyi koruyor. Çinko içeren kabak çekirdeği aynı zamanda depresyon, akne ve birçok sağlık problemlerinden vücudu korumaktadır. Düzenli olarak kabak çekirdeği tükettiğinizde bu hastalıklara yakalanma riskini en az indirmiş olursunuz.
  • Kabak Çekirdeği Demir İçerir: Ciğer ve istiridyeden sonra en çok demir içeren besinler sıralamasında kabak çekirdeği başı çekiyor. Demir kan yolu ile oksijenin dağılmasını sağlarken kırmızı kan hücresi üretiyor. Demir tüm vücudun ihtiyacı olan mineraller arasında ve saç, tırnak ve cilt sağlığı için oldukça önemli.
kabak-cekirdegi
kabak-cekirdegi

Kısaca Kabak Çekirdeğinin Faydaları

  1. Kabak çekirdeği K vitamini içerir.
  2. Kötü kolesterolü düşüren bileşenler barındırır.
  3. Depresyon ve kaygıyı iyileştirir.
  4. Yaşlılarda sık görülen kemik erimesine iyi gelir.
  5. Cildi güzelleştirmede etkili olan E vitamini içerir.
  6. 100 gram kabak çekirdeğinde 30 gram protein bulunur.
  7. Böbrek taşı rahatsızlığı olanlar kabak çekirdeği tüketebilir.
  8. İdrar yollarında bozukluk olanlara iyi gelir.
  9. Kabızlık kabak çekirdeği sayesinde giderilebilir.
  10. Diyet yapanlar için günde 1 avuç tüketmek idealdir.
  11. Zihinsel gelişim için faydalıdır.
  12. Fosfor barındırdığından böbreklere faydalıdır.

 

Kabak Çekirdeğinin Zararları

  1. Hamilelik ve emzirme döneminde aşırı tüketimi kilo alımına sebep olduğundan tavsiye edilmez.
  2. En faydalı olan kabak çekirdeği eve aldığınız kabakların içinden çıkan kabak çekirdekleridir. Bunun dışında işlenmiş kabak çekirdeklerinin faydası azdır.

Kabak Çekirdeği Besin Değeri

100 gram kabak çekirdeği ortalama 445 kalori içermektedir. Ayrıca; 18.5 gram protein, 53.7 gram karbonhidrat ve 19.4 gram yağ içermektedir. Karbonhidrat içeriği ile önerilen günlük karbonhidrat ihtiyacının %18’ini ve yağ içeriği ile de önerilen günlük yağ içeriğinin ortalama %30’unu karşılamaktadır. Kabak çekirdeği, bazı temel vitamin ve minerallerin de iyi bir kaynağıdır. 100 gram kabak çekirdeği;

  • Önerilen günlük A vitamini ihtiyacının ortalama %1’ini,
  • Önerilen günlük B1 vitamini ihtiyacının ortalama %2’sini,
  • Önerilen günlük B2 vitamini ihtiyacının ortalama %3’ünü,
  • Önerilen günlük folat ihtiyacının ortalama %2’sini,
  • Önerilen günlük kalsiyum ihtiyacının ortalama %6’sını,
  • Önerilen günlük demir ihtiyacının ortalama %18’ini,
  • Önerilen günlük magnezyum ihtiyacının ortalama %65’ini,
  • Önerilen günlük fosfor ihtiyacının ortalama %9’unu
  • Önerilen günlük potasyum ihtiyacının ortalama %26’sını
  • Önerilen günlük çinko ihtiyacının ortalama %69’unu
  • Önerilen günlük bakır ihtiyacının ortalama %34’ünü
  • Önerilen günlük manganez ihtiyacının ise ortalama %25’ini karşılamaktadır.

 

 

Ağırlık 1 kg

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Skip to content