₺850,00
Stokta
Olgun taneleriyle Antep fıstığından çok farklı olan Siirt Fıstığı kalorisi değeri bakımından yeri apayrıdır. Günlük kavrulmuş Siirt fıstığı yenilmesi halinde kötü kolesterol LDL %12 oranında düştüğü bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Kan glikozu yüzde 10 oranında düştüğü ve şeker hastalığına karşı koruyucu etki yaptığı hususları tespit edilmiştir. Zengin demir ve B vitamini ve kalsiyum içeriği nedeniyle Siirt Fıstığının kansızlık hastalığını önlediği, kilo alımına sebep olmadığı ve yüksek antioksidan içeriği nedenleriyle bazı kanser türlerine çok iyi geldiği tespit edilmiştir.
Siirt Fıstığı insanların gündelik yaşamlarında aldıkları gıdalar ile içerdiği besin öğeleri yönüyle vücuda gerekli düzeyde değilse, yeteri kadar enerji oluşamadığından ötürü vücut dokuları yenilenmez, yapılanamaz ve yetersiz beslenme gibi sorunları görülür. Bu yönüyle bakıldığında Siirt fıstığı komplike bir besin maddesi ögesi olduğu ortaya çıkmaktadır. Bir sağlık hazinesi olmakta olan Siirt fıstığı fazlaca arttırmak, sağlıklı bir toplum için önemli bir altyapı hazırlığı anlamına gelmektedir.
Siirt fıstığı özellikleri Antep fıstığı gibi yağlı ve kalorili değildir. Bir çok benzer kuruyemişler kadar kalori içermediği anlaşılmıştır. Uzmanlar 100 gram Siirt fıstığı 500 kaloriye denk geldiğini belirtmektedirler. Siirt fıstığının fazla kalori içermemesi ve bir miktar tüketilmesi halinde tokluk hissi yarattığı bilinmektedir. Siirt Fıstığının içerdiği yağın beden tarafından tamamen emilmemesi nedeniyle vücut sağlığı korunur. Bir kısım uzman tarafından yapılan araştırmalarda zaten Siirt fıstığının hücreleri tarafından emilmediğini göstermiştir. Hakeza Siirt fıstığının tüketici dostu olduğu bilinmektedir. Hakeza Siirt fıstığını açarken harcadığımız enerji, Siirt fıstığından almış olacağımız %41 oranında kullanmamız anlamına gelmektedir.
Büyük bir protein deposu yapısına sahip olan Siirt Fıstığında A, E, C, B, B1 ,B6 vitaminleri yönlerinden zengin bir besin deposu içeriğe sahiptir. Siirt Fıstığı en güzel bir tabirle insan vücudu ile dosttur. Ruhsal yönden ve Fiziksel yön açıdan insana enerji sağlar. Kan içerisindeki yağ kolesterol dengesini sağlar. Siirt Fıstığı içerisinde yer alan kalsiyum ve fosfor kan basıncının düzelmesi etkisine sahiptir. Kemik ile Diş sağlığı açısından önem arz etmektedir. Bayan ve Erkeklerde cinsel hazzı ve isteği arttırır. Erkeklerde sperm sayısının arttırdığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Yağsız protein yapısı nedeniyle kilo aldırmaz.
Oldukça iri ve diğer fıstıklara oranla daha yeşil olan Siirt fıstığı, kendinize lezzetli ara öğünler oluşturmak için sepetinize eklenmeyi bekliyor..
Siirt fıstığı diğer fıstık çeşitlerine göre daha iri taneli oluşu, aroma ve tadındaki farklılıklarından dolayı Antep fıstığı çeşidine göre piyasada çoğunlukla taze çerez olarak tüketilmektedir. Yıllık ortalama 25 bin ton üretim kapasitesi olan Siirt fıstık çeşidinin yurt içi ve dışında pazarlanabilmesi ve müşteri memnuniyetini kazanabilmesi için kalite standartlarına göre bir sınıflandırma ve derecelendirme işlemine tabi tutulması gerekmektedir. Hâlihazırda sınıflandırma işlemi manuel olarak işçiler ve mekanik araçlar kullanılarak yapılmaktadır. İnsan gücü ile sınıflandırma işlemi uzun zaman alan, sıkıcı ve verimi düşük bir süreçtir. Bununla birlikte söz konusu işlem gıda hijyeni açısından da riskler taşımaktadır. Diğer taraftan mekanik araçlar (titreşim temelli elekler ve iğneli sınıflandırıcılar) istenilen doğrulukta sınıflandırma yapamamaktadırlar. Sonuç olarak bilgisayar görü tabanlı tam otomatik bir fıstık sınıflandırıcı sistemine gereksinim duyulmaktadır. Bu çalışmamızda, Siirt fıstığının kalite standartlarına göre sınıflandırılması işleminde kullanılmak üzere görüntüleri alınan Siirt fıstığı numunelerinden ayrımsallık gücü yüksek özniteliklerin çıkarılması için çeşitli imge işleme yöntemlerinin geliştirilmesi hedeflenmiştir. İmgelerden çapların oranı, fıstık alanı ve kenar alan oranı öznitelikleri çıkarılmıştır. Elde edilen gürbüz öznitelik vektörü çevrim dışı (offline) sınıflandırma işlemine girdi parametresi olarak verilmiştir. TSE standartlarına göre fıstıklar, alan uzmanı tarafından danışmalı öğrenme maksadıyla ekstra iri, iri, orta, küçük, kabuk ve çatlamamış sınıflarına ayrılmışlardır. Her bir fıstık grubunda 100 adet fıstık olacak şekilde toplam 600 adet fıstık numunesinden örüntüler çıkarılmıştır. Çevrimdışı (Offline) sınıflandırmada Naive Bayes, Yapay Sinir Ağları (YSA) ve Destek Vektör Makineleri (DVM) algoritmaları kullanılmıştır. Sınıflandırma algoritmaları kendi aralarında genel sınıflandırma başarımları ve 2.tip hata (Type II error, severe error, false negative) ölçütlerine göre karşılaştırılmıştır. Genel sınıflandırma başarısına göre %83.33 doğruluk oranı ile YSA en iyi sınıflandırıcı olarak tespit edilmiştir. 2.tip hata ölçütünde yine YSA ve Naive Bayes sınıflandırıcıları seçilmiştir. Sonuç olarak sunulan gürbüz öznitelik vektörü çerçevesinde YSA ve Naive Bayes sınıflandırıcılarının fıstık sınıflandırma sistemi için kullanılması önerilmektedir. Yapılan gerçek zamanlı testlerde bir fıstık numunesi için öznitelik çıkarımı ve sınıflandırma işlemlerinin süresi toplamda yaklaşık 314 ms olarak hesaplanmıştır.
Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.
There are no reviews yet.